حوزه فعاليتهاي دفتر فرهنگ

1:شورای فرهنگی:

ستاد اقامه نماز:

با توجه به نقش سازنده نماز در شخصيت انسان مسلمان و به ويژه نماز جماعت و تاكيد روايات بر برپايي آن، نماز جماعت ظهر و عصر در نمازخانه دانشگاه توسط رياست محترم دفتر فرهنگ اسلامي دانشگاه برگزار مي گردد، استقبال روزافزون دانشجويان و اساتيد موجب مباهات و افتخار است.

شعائر اسلامي(مناسبتهای مذهبی ، ملی):

مهمترين وظيفه معاونت فرهنگي ، بسط و توسعه شعائر اسلامي در دانشگاه مي‌باشد بر اين اساس در اكثر مناسبت‌هاي مذهبي و ملي، مراسم برگزار مي گردد كه فراخور ايام تحصيلي و حضور دانشجويان اين مراسم هم متفاوت مي باشد.

کانون های فرهنگی:

الف) قرآن و عترت:

1.برگزاری اولین آزمون مسابقه قرآن و عترت در دانشگاه آزاد اسلامی

2.برگزاری جلسه شورای فرهنگی با حضور ریاست محترم دانشگاه برای هرچه باشکوه تر برگزاری آزمون

3.آماده نمودن سالن جلسات(صندلی،شماره داوطلب و ...)

4.چاپ و نشر بنر

5.تهیه پلاکادر و نصب در محیط دانشگاه

6.اطلاع رسانی و تبلیغات چهره به چهره و اس ام س به شرکت کنندگان

7.برگزاری آزمون همزمان دانشگاهها با حضور ریاست محترم دانشگاه و نماینده معاونت محترم فرهنگی واحد و همکاران محترم در مرکز شازند

8.پذیرایی از داوطلبین شرکت کننده در آزمون

9.ارسال صورتجلسه به همراه سوالات و پاسخنامه ها تحویل نماینده محترم فرهنگی واحد اراک

ب) یاران فرهنگ

ج) کانون جرعه نور:

1.برگزاری جلسه شورای ستاد اقامه نماز در دانشگاه

2.برپایی نماز جماعت همه روزه در نمازخانه به امامت رئیس دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه

3.مجهز بودن نمازخانه به سیستم صوتی

4.پخش اذان در اوقات شرعی توسط دانشجویان و کارکنان در محیط دانشگاه

5.برگزاری جلسه پرسش و پاسخ با حضور رئیس دفتر فرهنگ اسلامی برای دانشجویان و اساتید.

6.چاپ و نشر احادیث در زمینه نماز در محیط دانشگاه

7.تبلیغات در سطح دانشگاه توسط دفتر فرهنگ اسلامی جهت شرکت اساتید،دانشجویان و کارکنان دانشگاه در نماز ظهر عاشورا

8.چاپ ویژه نامه با موضوع نماز

9.ارائه موضوعات مقاله پیرامون فرضیه نماز به دانشجویان

10.اطلاع رسانی و تبلیغات گسترده جهت شرکت دانشجویان در مسابقه نماز با عنوان (شمیم عشق)توسط ستاد اقامه نماز شهرستان

11.تعامل و همکاری با دبیر محترم ستاد اقامه نماز شهرستان

12.برگزاری مسابقه احکام اسلامی ویژه اساتید و کارکنان و خانواده محترم  آنها

13.برگزاری مسابقه نقاشی ویژه فرزندان کارکنان

14.برگزاری مسابقه سراسری قرآن و عترت مخصوصا موضوع " نما" و " احکام"

15شرکت در جشنواره منطقه ای "نماز"

فعالیتهای ویژه ماه محرم:

1.برگزاری جلسه شورای فرهنگی برای اعضای کانونها و هیاتهای مذهبی دانشگاه

2.تشکیل ستاد برگزری مراسمات محرم در دانشگاه

3.سیاهپوشی نمازخانه و محیط دانشگاه

4.چاپ و نشر ویژه نامه محرم الحرام

5.چاپ و پخش برچسب برای نصب بر روی شیشه وسایل نقلیه اساتید و دانشجویان

6.سخنرانی در رابطه با نهضت حسینی

7.دعوت از مداحان

8.برگزاری مراسم سینه زنی

9.برگزاری مراسم زیارت عاشورا به همراه پذیرایی

10.تهیه گل سینه با عنوان (یا حسین) برای اساتید و دانشجویان

11.تهیه دعای زیارت عاشورا جهت اساتید ، کارکنان و دانشجویان

12.مسابقه حفظ زیارت عاشورا

13.پخش و رایت cd مذهبی برای استفاده اساتیدفکارکنان و دانشجویان

14.تهیه بسته های فرهنگی

15.اطلاع رسانی جهت شرکت اساتید و دانشجویان و کارکنان در نماز ظهر عاشورا

16.موضوع تحقیقات دانشجویی پیرامون قیام و نهضت حسینی و تحریف عاشورای حسینی

همایش ها و گفتمانهای دینی:

همایش دشمن شناسی با همکاری و تعامل دانشگاههای پیام نور و دانشگاه آزاد اسلامی شازند ، آستانه و مهاجران سطح شهرستان شازند با حضور اساتید و دانشجویان و کارکنان و مسئولین سازمانها و ادارات و ارگانها با سخنراني حضرت حجت الاسلام و المسلمين جناب آقاي اديب يزدي

2.اردوها (تفکیک خواهران و برادران):

اردوها و سفرهاي دانشجويي، حركت بايسته‌اي است كه موجب تقويت اعتقادات ديني، روحيه جمعي، ايجاد تعاملات اجتماعي، آموزش زندگي گروهي، و كنار آمدن با اختلاف نظرها مي‌شود.

برگزاري اردوهاي فرهنگي مطابق دستورالعمل‌هاي صادره از سوي معاونت محترم فرهنگي در دستور كار معاونت فرهنگي قرار دارد و در قالب سه نوع اردو در طول سال تحصيلي اجرا مي‌گردد:

اردوي توجيهي:

اين اردو براي دانشجويان ورودي جديد به مدت يك روز تشكيل مي‌گردد.

اردوهاي زيارتي- سياحتي:

شيفتگي دانشجويان براي شركت در سفرهاي جمعي و به ويژه استقبال آنان از سفرهاي زيارتي - سياحتي و نيز فوائد فراوان اين اردوها، موجب گرديه است تا هرسال اردوهاي مختلفي تدارك ديده شود.

3.عمره مفرده دانشجويي:

با توجه به نقش عبادي و سياسي سفر به اماكن مقدس، در خودسازي جوانان و اثرات مطلوب فرهنگي آن، اين برنامه در دستور كار اين حوزه قرار گرفته است. هر سال با اعلام سهميه و دستورالعمل از جانب معاونت محترم فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي، سيل مشتاقان زيارت خانه خدا و حرم نبوي به سمت معاونت فرهنگي جهت ثبت نام سرازير مي‌گردد. ثبت‌نام معمولاً در دي ماه هر سال از متقاضيان انجام مي‌شود و پس از قرعه‌كشي و برگزاري كلاس‌هاي توجيهي و برنامه‌هاي مقدماتي، منتخبين در فصل تابستان به اين سفر معنوي اعزام مي‌شوند.

4.ازدواج دانشجویی :

ازدواج یکی از سنتهای مهم دین مقدس اسلام است که نسبت به این امر مهم تاکید وافری شده است. این سنت حسنه هر ساله در دانشگاهها برگزار می گردد که دانشجویان واجدالشرائط جهت ثبت نام و شرکت در این برنامه معنوی وسنت نبوی شرکت می نمایند که با همکاری معاونت محترم فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی و نهاد مقام معظم رهبری اجرا می شود.

5.بازديدها:

6.مسابقات فرهنگي - هنري:

جهت شكوفايي فعاليت‌هاي هنري و به منظور ابلاغ پيام‌هاي فرهنگي، هر ساله مسابقات فرهنگي هنري كه مجموعه دستاوردهاي دانشجويان در طول سال مي‌باشد برگزار مي‌گردد محور اصلي اين برنامه‌ها ابلاغ مفاهيم قرآني و نماز مي‌باشد

7.بروشورهاي فرهنگي

تهيه بروشورهايي حاوي نکات اخلاقي و فرهنگي در مناسبت‌هاي مختلف ملي و مذهبي همچون اعياد ، شهادتها و ولادتها از برنامه‌ها و سرفصل‌هاي کاري دفتر فرهنگ اسلامی مي‌باشد که در هر مناسبت با تهيه بروشور مربوطه و توزيع ميان اساتید ، دانشجويان و کارکنان با استقبالي چشمگير و شايان توجه مواجه شده است.

8.کلاسهاي فوق برنامه:

در آینده نزدیک راه اندازی می شود .( ان شاء الله)

9.ویژه نامه :( مناسبت‌هاي مختلف ملي و مذهبي )

يكي از جايگاه‌هايي كه دانشجويان مي‌توانند به تبادل افكار و آرا خود بپردازند .

10.مشاوره دانشجویی:

مشاوره با دانشجویان در زمینه های اخلاقی، خانوادگی، فردی، اجتماعی در دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه وتشکیل پرونده افراد مشاوره شده و ثبت نتایج

11.پاسخگويي به مسائل شرعي و شبهات جوانان

توسط رياست دفتر دفتر فرهنگ اسلامي دانشگاه