تخلفات آموزشي و اداري

تخلفات آموزشی و اداری

1 ـ تقلب در امتحان
متخلف، به تنبیه مندرج در بند 6 و یكی از تنبیهات بندهای 1 تا 5 محكوم می‌شود. در صورت تكرار تخلف، تنبیه به یكی از بندهای 9 تا 12 قابل تشدید است.
2 ـ فرستادن شخص دیگری به جای خود به امتحان یا شركت به جای دیگری در امتحان
1/2 ـ فرستادن دیگری به جای خود به امتحان
متخلف، به تنبیه مندرج در بند 6 و یكی از تنبیهات مندرج در بندهای 9 تا 12 محكوم می‌شود.
2/2 ـ شركت به جای دیگری در امتحان
متخلف، به یكی از تنبیهات مندرج در بندهای 9 تا 12 محكوم می‌شود.

3 ـ ارتكاب هر عملی از سوی اشخاص حقیقی كه موجب اخلال یا وقفه یا مزاحمت در اجرای برنامه‌های دانشگاه شود.
1/3 ـ اخلال یا ایجاد وقفه یا مزاحمت برای برنامه‌ها
متخلف به یكی از تنبیهات مندرج در بندهای 1 تا 9 (به جز بند 6) محكوم می‌شود.
2/3 ـ اخلال یا ایجاد وقفه در برنامه‌ها یا نظم دانشگاه
متخلف، به یكی از تنبیهات مندرج در بندهای 1 تا 9 (به جز بند 6) محكوم می‌شود.
در صورتی كه اخلال در نظم منجر به ایجاد آشوب و اغتشاش در سطح دانشگاه شود، متخلف به یكی از تنبیهات مندرج در بندهای 7 تا 10 محكوم می‌شود.
در صورتی كه اخلال با تحریك دیگران یا تشكیل گروه همراه باشد، تنبیه می‌تواند به بندهای 11 تا 13 تشدید شود.
تبصره : رسیدگی به تخلفات بندهای 1/3 و 2/3 منوط به تایید كتبی معاون دانشجویی ـ یا یكی از روسای دانشكده‌ها می‌باشد.
3/3 ـ عدم رعایت مقررات دانشگاه
علاوه بر اعمال تنبیهات مندرج در آیین‌نامه های مربوط، متخلف به یكی از تنبیهات مندرج در بندهای 1 و 2 محكوم می‌شود و در صورت تكرار، این تنبیه تا موارد مندرج در بندهای 3 تا 5 و 7 تا 10 قابل تشدید است.

تنبیهات

تنبیهاتی كه به حكم كمیته‌های انضباطی بدوی یا كمیته‌های مركزی انضباطی نسبت به دانشجویان می‌تواند اعمال شود عبارتند از:
1 ـ احضار و اخطار شفاهی
2 ـ تذكر كتبی بدون درج در پرونده دانشجو
3 ـ اخطار كتبی بدون درج در پرونده دانشجو
4 ـ تذكر كتبی و درج در پرونده دانشجو
5 ـ توبیخ كتبی و درج در پرونده دانشجو
6 ـ دادن نمره 0.25 در درس مورد نظر كه تقلب در آن صورت گرفته است.
تبصره 1 : چنانچه دانشجو برای دومین مرتبه تقلب كند علاوه بر نمره صفر یك نیم سال از ادامه تحصیل محروم خواهد شد و برای سومین بار حق ادامه تحصیل از دانشجو سلب شده و در صورت استفاده از معافیت تحصیلی مراتب به دبیرخانه كمیته انضباطی مركزی اعلام تا پس از بررسی، نسبت به معرفی دانشجو به اداره وظیفه عمومی اقدام گردد.
تبصره 2 : در تقلب به صورت جایگزین فردی به جای فرد دیگر، برای اولین مرتبه نمره درس مربوطه25/0 و اگر هر دو نفر دانشجو باشند هر یك برای یك نیم سال از ادامه تحصیل محروم خواهند شد و برای دومین مرتبه ضمن نمره صفر دانشجو از ادامه تحصیل محروم و در صورت استفاده از معافیت تحصیلی مراتب به دبیرخانه كمیته انضباطی مركزی اعلام تا پس از بررسی، نسبت به معرفی دانشجو به اداره وظیفه عمومی اقدام گردد.
7 ـ محرومیت از تسهیلات رفاهی دانشگاه (از قبیل وام، خوابگاه و ...)
8 ـ‌ دریافت خسارت از دانشجو در مواردی كه تخلف منجر به ایجاد ضرر و زیان به دانشگاه یا بیت‌المال شده باشد.
9 ـ منبع موقت از تحصیل به مدت یك نیم سال بدون احتساب سنوات.
10 ـ منع موقت از تحصیل به مدت یك نیم سال با احتساب سنوات.
11 ـ منع موقت از تحصیل به مدت دو نیم سال تحصیلی (با احتساب یا بدون احتساب سنوات)
تبصره : چنانچه پس از اجرای حكم كمیته انضباطی و در طول مدت تحصیل دانشجو احتساب سنوات محرومیت از تحصیل، مانع از فارغ‌التحصیل شدن دانشجو شود و دانشجو متعذر به عذر موجه شود، كمیته تجدیدنظر پس از ارائه دلایل و مدارك تعذر از سوی دانشجو و بررسی بنا به تشخیص می‌تواند اقدام به تبدیل حكم به عدم احتساب كند.

ب) تنبیهاتی كه فقط با حكم كمیته‌های مركزی انضباطی نسبت به دانشجو می‌تواند اعمال شود.
12 ـ تغییر محل تحصیل دانشجو (همراه با تغییر رشته تحصیلی در صورت لزوم).
13 ـ تبدیل دوره و یا تقلیل مقطع تحصیلی دانشجو در صورت داشتن شرایط.
14 ـ منع موقت از تحصیل به مدت سه نیم سال بدون احتساب سنوات.
15 ـ‌ منع موقت از تحصیل به مدت سه نیم سال با احتساب سنوات
. 16 ـ منع موقت از تحصیل به مدت چهار نیم سال بدون احتساب سنوات.
17 ـ منبع موقت از تحصیل به مدت چهار نیم سال با احتساب سنوات.
18 ـ اخراج دانشجو از واحد دانشگاهی با حفظ حق شركت مجدد در آزمون ورودی برای سایر واحدهای دانشگاهی پس از خاتمه خدمت مشمولین.
تبصره : دانشجویان غیر مشمولی كه در رابطه با بند فوق‌الذكر اخراج می‌شوند پس از گذشت مدت دو سال از تاریخ اخراج حق شركت مجدد در آزمون ورودی دانشگاه را خواهند داشت.
19 ـ محرومیت از تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی و معرفی مشمولین به اداره وظیفه عمومی.
20 ـ محرومیت از تحصیل در كلیه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی اعم از دولتی و غیرانتفاعی.
تبصره 1 : در موارد ضروری بنا به تشخیص، كمیته انضباطی دانشجویی می‌تواند حكم به صورت تركیبی صادر كند (تركیبی از 2 یا چند بند ماده 4).
تبصره 2 : رییس واحد دانشگاهی ‌می‌تواند تا زمان رسیدگی به بررسی پرونده دانشجو متخلف در كمیته انضباطی بدوی از ورود به واحد دانشگاهی یا مؤسسه آموزشی جلوگیری نماید. مشروط براینكه مدت رسیدگی به پرونده دانشجو از یك ماه تجاوز نكند (در صورت تلاقی ایام ممانعت از ورود دانشجو به دانشگاه با امتحانات پایان نیم سال دانشجو می‌تواند با اجازه رییس واحد یا مؤسسه آموزشی مربوط در امتحانات پایان ترم شركت كند).
تبصره 3 :
در مواردی كه دانشجوی سایر دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و یا فرد دیگری به جای دانشجوی متخلف در جلسه امتحان شركت نموده باشد دانشجو و یا فرد یاد شده توسط رییس واحد دانشگاهی حسب مورد به مراجع ذیصلاح دانشگاهی مربوط و یا مراجع ذیصلاح قضایی معرفی خواهد شد تا طبق مقررات مورد تعقیب قرار گیرد.